Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αναγνωρίζεται ότι έχουν αξία οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής»

13

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του pentapostagma.gr: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!



( Εις το κείμενο προσθέσαμε και ανακοίνωση της  END  που αφορά το ίδιο θέμα.  Όσοι έχετε χρέη δεν χάνεται απολύτως τίποτα αν συμπληρώσετε την σχετικήν αίτηση. )






METOXHΜια νέα κατάσταση πραγμάτων, στην ένδικη διαφορά ενός κατοίκου της Ρόδου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από την οποία διεκδικεί με αγωγή του ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, αποζημίωση ύψους 1.384.833.349.455,66 €, ως τίμημα εξαγοράς του παθητικού μετοχών τηςΤράπεζας της Ανατολής“, δημιούργησε απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για ανάλογη απαίτηση εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στην αγωγή του ο Ροδίτης αναφέρει συνοπτικά ότι αγόρασε από τον γιο του δύο τίτλους μετοχών, με αριθμούς 19379 και 19380, (των 125 χρυσών γαλλικών φράγκων η κάθε μία) της “Τράπεζας της Ανατολής”, η οποία συγχωνεύθηκε δια της με αριθμό 147611/1932 σύμβασης εξαγοράς και απορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε..

Με τη σύμβαση συγχώνευσης, προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας.
Η εκκαθάριση καίτοι προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί εντός δύο ετών από τη δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο ετών από την 31η Δεκεμβρίου του έτους 1932, με δυνατότητα παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως, παρά ταύτα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το – σε εκάστη των 280.000 μετοχών της “Τράπεζας της Ανατολής” – αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αξία εκάστης των μετοχών σήμερα αγγίζει τα 650 δισεκατομμύρια ευρώ!!
Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.

Όπως δήλωσε χθες στη “δ”, ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ’ αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία “ΕL (end National Debt-End)” κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων. Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ’ αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης. Το δικαστήριο, όπως τόνισε ο κ. Καραμιχάλης, με την απόφασή του όχι μόνο αναγνωρίζει ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία αλλά διατάσσει και την Tράπεζα να δώσει αναλυτικά στοιχεία για την εκκαθάριση που έκανε αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρήματα του παθητικού!

πηγη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής έχει παρέλθει ικανός χρόνος μέχρι σήμερα.Καθ’ όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει από μέρους μας με άοκνη προσπάθεια αρκετά βήματα,για δύο από τα οποία θα σας ενημερώσουμε παρακάτω,με σκοπό να υλοποιήσουμε τις θέσεις μας με τις οποίες ιδρύθηκε η ΜΗ κερδοσκοπική αστική εταιρεία «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ».Ένας από τους σκοπούς μας είναι η αντιμετώπιση του χρέους της χώρας μας Δημοσίου και Ιδιωτικού.
Μία από τις ενέργειές μας ήταν να στραφούμε απέναντι στην Εθνική Τράπεζα μέσω των Ελληνικών Δικαστηρίων με αίτησή μας ώστε να υποχρεωθεί ,να μας επιδείξει όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία απαιτούνται στα πλαίσια της Ειδικής Εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής.Η αίτηση αυτή συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στην δικάσιμη της 23ης Μαρτίου2012,όπου η Εθνική Τράπεζα δεν παρουσίασε κανένα έγγραφο ή στοιχείο που να αποδεικνύει ότι περατώθηκε η Ειδική Εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής.Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμμία απόφαση.
Επιπρόσθετα ζητήσαμε από άλλο Δικαστήριο με την διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας να διορίσει ειδικούς εκκαθαριστές οι οποίοι θα προβούν στην εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής ,όπως ακριβώς ορίζεται στη σχετική Σύμβαση Συγχώνευσης .Η δικάσιμος είχε οριστεί για την 15η Μαΐου 2012 αλλά η συζήτηση αυτής ανεβλήθη για την δικάσιμο της 19ης Μαρτίου 2013.
 Στα πλαίσια του κύριου σκοπού της ίδρυσης της «END», όπως αυτός προσδιορίζεται στο καταστατικό μας, την αντιμετώπιση και εξόφληση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και κυρίως στα πλαίσια υλοποίησης αυτού του σκοπού, απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και που έχουν επωμιστεί δάνεια οποιασδήποτε μορφής (στεγαστικά, καταναλωτικά, αγοράς αυτοκινήτου, επαγγελματικά και χρέη πιστωτικών καρτών), να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας αίτηση, ανοίγοντας και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα με την ένδειξη «Αίτηση Δανειολήπτη». Ο χρόνος υποβολής της αίτησης είναι 45 ημέρες, με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 (δίνεται παράταση εως Δευτέρα 20 Αυγούστου) . Είναι χρήσιμο να επισημάνουμε ότι η υποβολή της σχετικής αίτησης πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν στη βάση δεδομένων έγκαιρα για τις περαιτέρω ενέργειές μας.

Να υπογραμμίσουμε ότι η «Αίτηση Δανειολήπτη» ΔΕΝ αποτελεί Πράξη Αναδοχής Χρέους σε καμμία περίπτωση από την END, κρίνεται όμως απαραίτητη στο τεχνικό σκέλος του στρατηγικού μας σχεδιασμού.
Δεσμευόμαστε ότι:
την ώρα που οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ρευστοποιηθούν, την ίδια ώρα θα προχωρήσουμε στην
αποπληρωμή του χρέους του συνόλου των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί.
Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε την αίτηση





ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_90.html#ixzz23EzUtYfJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου