Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κύριε Σώρρα,
Δυστυχώς η ευτυχώς όσον περνά ο χρόνος όλο και περισσότερο δικαιώνεσαι. Για την Μητροπολιτική Ελλάδα αν και δεν ανέμενα η διαφθορά να είχε αυτές τες διαστάσεις, κατά κάποιον τρόπο το χώνεψα. Για την Κύπρο όμως η έκπληξη μου ήταν μεγάλη ιδιαίτερα για τον προκαθήμενο της εκκλησίας, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης, αν και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι είναι καλό γάλα θηλασμένος δεν εκπλήττομαι, διότι ο άνθρωπος είναι δικηγόρος, πέρασε από μαθητής, φοιτητής, νέος επιστήμων, επαγγελματίας, πάντοτε να βρίσκετε στην κορυφή. Έχοντας την ικανότητα στο κάθε στάδιο να είναι ηγέτης, δεν ανέμενα ούτε Παναγία να είναι, ούτε η προσωποποίηση του "Δίκαιου Αριστείδη" και ξέρω ότι είναι αρκετά έξυπνος για να αντιληφθεί ποιος είναι ο σωστός η λανθασμένος δρόμος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Για τον Αρχιεπίσκοπο όμως ομολογώ ότι έχω πέσει από τα σύννεφα. Οι ευθύνες του Μακαριότατου είναι ασήκωτες και του υπενθυμίζω ότι ο θρόνος στον οποίον κάθεται είναι ο θρόνος του Εθνάρχου, και του υπενθυμίζω ότι η εκκλησία της Κύπρου είναι Εθναρχεύουσα, εφόσον η Κύπρος είναι υπό κατοχήν, ακόμα και μέχρι να Ενωθεί με τον Εθνικό Κορμό. και προτεραιότητες της Αρχιεπισκοπής είναι 1ον. Το Εθνικό Θέμα 2ον Το θρησκευτικό και 3ον Η οικονομική διαχείρισις της περιουσίας της Εκκλησίας και των επιχειρήσεων της. Αναμένομε να διαψεύσει η να επανορθώσει αυτά που του καταμαρτυρούν.
Κώστας Τρύφωνος-Λεμεσός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου