Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ>

ΤΟ ΜΕΓΑ ΔΙΛΗΜΜΑ!
Δεν θέλω να πω για την ανθρωπότητα αλλά ο Ελληνισμός αυτή την στιγμή βρίσκεται στο σταυροδρόμι της απόφασης για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ η την ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ! Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, η τραβάει τον δρόμο για την Σωτηρία και την Απελευθέρωση η παίρνει τον άλλο δρόμο που εμπεδώνει την υποδούλωση προσκυνώντας τους δανειστές εκχωρώντας τους παράλληλα όλα μας τα αγαθά, υλικά ηθικά και πνευματικά. με αυτό το δίλημμα η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα ο Ελληνισμός καλείται να πάρει την μία από τες δύο αποφάσεις.
Αυτό μου θυμίζει την δεκαετία του 30 που ανθούσε, η τοκογλυφία, η αισχροκέρδεια,και η μαύρη αγορά! Τα δάνεια προς τους τοκογλύφους όσες δόσεις και αν πλήρωνε ο χρεώστης ουδέποτε εξοφλούνταν. Το υποθηκευμένο κτήμα περιερχόταν στην κυριότητα του δανειστή αλλά το χρέος, χρέος. Σε αρκετές περιπτώσεις ο χρεώστης έβαζε την κόρη του δούλα στο σπίτι του δανειστή και πάλιν το χρέος, χρέος, μέχρι του σημείου να μην έχει από τον ήλιον μοίρα. Δεν βλέπω και καμιά διαφορά του τοκογλύφου του τότε με την τρόικα.
Την δεκαετία του 40 η κυβέρνηση της αποικιοκρατίας, λόγω δευτέρου παγκοσμίου πολέμου άρχισε τες χαλαρώσεις και κατά κάποιον τρόπο την καθοδήγηση και το δήθεν ενδιαφέρον προς Κυπριακό λαό και ιδιαίτερα τον Κυπριακό Ελληνισμό προωθώντας τον Συνεργατισμό όπου ξεκίνησαν στες κοινότητες να ξεφυτρώνουν τα Συνεργατικά Παντοπωλεία και οι Συνεργατικές Πιστωτικές Εταιρείες, λυτρώνοντας τον κόσμο από την εκμετάλλευση.
Σήμερα η Νέα Εποχή Του Δημήτρη Χριστόφια και του Νίκου Αναστασιάδη παράλληλα με τούς εταίρους μας της Ευρώπης της Αλληλεγγύης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Ληστών, των κλεπτών, των λαθρομεταναστών των Απατεώνων, των Κουρέων των πάσης λογής καταθέσεων που προέρχονται από τον μόχθο και τον ιδρώτα του κάθε τιμίως και νομίμως εργαζόμενου η επενδυτού. Κατέστρεψαν τα πάντα παρασύροντας μαζί και τον Συνεργατισμό.
Κλείνοντας την παρένθεση για τες δεκαετίες του 30 και 40 επανέρχομαι στο σταυροδρόμι της απόφασης του ποιο δρόμο πρέπει να πάρομε. Αισιοδοξώ για την σωστή απόφαση από το γεγονός ότι ο αρχηγός του ΔΗΣΥ κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου άρχισε να αφυπνίζετε όσον αφορά την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και προσανατολίζεται στην κατάθεση αγωγών εναντίων των Τραπεζιτών που μας καταδυναστεύουν.
Αν ούτως έχουν τα πράγματα, ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ>

Κώστας Τρύφωνος-Λεμεσός
Like ·  · Promote · 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου