Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ


5


Πιάνουν την τσάπα και το τιμόνι του τρακτέρ και επιστρέφουν στην ελληνική γη για να κερδίσουν το ψωμί τους λόγω της κρίσης... Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, την τελευταία τριετία 38.000 πολίτες επέλεξαν λόγω συνθηκών το επάγγελμα του αγρότη αλλάζοντας την ανθρωπογεωγραφία του κλάδου και μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας στο επάγγελμα.
Έτσι, την ώρα που οι δείκτες της ανεργίαςχτυπούν «κόκκινο», στην αγορά εργασίας του πρωτογενούς τομέα, παρατηρείται αύξηση.

Η τάση επιστροφής στην πρωτογενή παραγωγή επιβεβαιώνεται και από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων. Στην κατανομή του εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης ποσοστό μεγαλύτερο από το 75% των δικαιούχων είναι νέοι σε ηλικία αγρότες, ενώ στα αιτήματα για διανομή αγροτεμαχίων από τις 2.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέσα σε ένα μήνα, για ενοικίαση και αξιοποίηση κατάλληλης δημόσιας γης, η πλειονότητα αιτείται την κατανομή για έναρξη γεωργικής δραστηριότητας.
Αρκετοί είναι οι νέοι που επιλέγουν συνειδητά πλέον την ενασχόληση τους με τον αγροτικό τομέα. Η ηλικιακή ομάδα είναι πια από 15 - 44 ετών, ενώ οι περιφέρειες που έρχονται πρώτες είναι η Νοτίου Αιγαίου και η Κρήτης.
Η «τάση φυγής» από τα αστικά κέντρα που καταγράφεται, ενισχύθηκε και μέσα από μέτρα, όπως είναι η πριμοδότηση για την εγκατάσταση των νέων γεωργών, ενώ την επιστροφή στην ύπαιθρο, ευνόησαν επίσης η ενίσχυση του αγροτουρισμού, της μεταποίησης καθώς και η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

skai.gr
5
Η καθημερινή σας ενημέρωση στο Email σας:
Αναρτήθηκε από ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ on 11/28/2011 09:00:00 μμ. Filed under κοινωνία, ροή, Σας Ενδιαφέρει . Παρακολούθησε όλα τα σχόλια της ανάρτησης αυτής με RSS 2.0

1 σχόλια for �ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ�

  1. Μια λαϊκή παροιμία λέγει.
    (Έπεσες? Πιάσε την γη να σηκωθείς!)
    Το γεγονώς ότι νέοι άνθρωποι στρέφοντε στήν καλιέργεια της γής είναι πολύ παρήγορο και αποδυκνύει περίτρανα ότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι τεμπέλης και γνωρίζει πως να επιβιώσει. Σιγά-σιγά θα παρουσιαστούν και άλλα επαγγέλματα που θα συμβάλουν στην επιβίωση και την ανάπτυξη της χώρας και του λαού.
    Αυτό που μένει είναι μαζύ με το κούρεμα του χρέους που έγινε, να γίνει και το κούρεμα στες υπερευτραφείς αμοιβές αυτών πού ρουφούν το αίμα της Ελληνικής κοινωνίας. Αρχής γενομένης από τον πρόεδρο του κράτους, τα μέλη της κυβέρνησης, τούς βουλευτές και όλους τους άλλους ευνοουμένους παρείσακτουςτων κρατούντων. Αν έστω και ένας από έχει την παραμικρή ευαισθησία ας βγεί πρώτος και να ζητήσει την μείωση των απολαβών του.
    Έχουν άραγε συνήδειση? Αναμένομεν!!!!!
Σχολιάστε με το Facebook λογαριασμό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου