Οι ανιστόρητοι δημοσιογράφοι ο αγκυλωτός σταυρός και ο αρχαιοελληνικός χαιρετισμός που αντιγράφηκαν από τους Γερμανούς ναζιστές

Αγγείο μα αγκυλωτό σταυρό
Ωρύονται τα ΜΜΕ για τον χαιρετισμό που έκανε ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. "Ναζιστικός" χαιρετισμός φωνάζουν τα κόμματα σαν δηλαδή ο χαιρετισμός να χαρακτηρίζει και να καταλογίζει "ναζιστικές" πρακτικές από την Χρυσή Αυγή.
Ο Έλληνας πολιτικός Ιωάννης Μεταξάς που αντιστάθηκε στον Ιταλικό Φασισμό και στον Γερμανικό ναζισμό λέγοντας το μεγάλο ΟΧΙ, χρησιμοποιούσε τον ίδιο χαιρετισμό, ενώ οι δημοκρατικοί κομμουνιστές έγραφαν στον Ριζοσπάστη οι Έλληνες να μην πολεμήσουν τους φίλους τους Ιταλούς.
Το σύμβολο της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε εκτενέστατα στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν σύμβολο του Δία. Ο αγκυλωτός σταυρός, σβάστικα, ή μάλλον ο τετρα-αγκυλωτός σταυρός, είναι ένα αρχαίο σύμβολο, επίσης γνωστό κι ως σβάστικα. Ο αγκυλωτός σταυρός, προέρχεται από το γεγονός ότι αποτελείται από τέσσερα ελληνικά γάμμα (Γ) - γράμματα. Αρχαίες Ελληνίδες ιέρειες έκαναν τατουάζ το σύμβολο, μαζί με το τετρασκέλιον (από τα τέσσερα σκέλη που απεικονίζει), στους οργανισμούς τους. Αρχαία ελληνικά αρχιτεκτονικά σχέδια είναι κορεσμένα με τη διασύνδεση τους ως σύμβολο.
Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο. Συνήθως το "χαίρε" συνόδευε τους χαιρετισμούς(εξάλλου η λέξη προέρχεται από το χαίρε [προστακτική του χαίρω]), δηλώνοντας χαρά, υγεία και καλή διάθεση.

Ο δωρικός χαιρετισμός γίνεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω από τον ώμο και με την παλάμη τεντωμένη.

Οι Έλληνες μα και οι Ρωμαίοι, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Κέλτες, οι Ινδιάνοι της Αμερικής ακόμα και οι πρώτοι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν αυτόν τον χαιρετισμό ως ένδειξη φιλίας και σεβασμού.
Στην πρόσφατη ιστορία ο χαιρετισμός αναβίωσε με την 4η Αυγούστου του 1936, όπως και στην Γερμανία με το εθνικοσοσιαλιστικό, στην Ιταλία με το φασιστικό και στην Ισπανία με το λεγόμενο "Φρανκικό" καθεστώς.