Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΗΓ. ΕΦΡΑΙΜ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την admin   
Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2011 19:46
Ο ΠΡ. ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΗΓ. ΕΦΡΑΙΜ.
ΠΗΡΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Η Ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της ένωσης Δικαστών
«Το δικονομικό μας σύστημα καθιερώνει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για κακουργήματα ως εξαιρετικό μέτρο και επομένως πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ, πολύ περισσότερο σήμερα μετά την επελθούσα τροποποίηση του έτους 2010, που καθιερώνει την προφυλάκιση ως εντελώς εξαιρετικό μέτρο». 
Αυτό δηλώνει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για την απόφαση σύλληψης και προφυλάκισης του ηγούμενου του Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. ...



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από κάποιους για την απόφαση κράτησης του Εφραίμ, αλλά και την τοποθέτηση εκκλησιαστικών παραγόντων από τη Ρωσία επί του θέματος, ο κ. Αθανασίου αναφέρει:
«Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει, όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές, αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας
Συνεπώς θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας, για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, αφού η κριτική αυτή με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης».




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ  ΗΓ. ΕΦΡΑΙΜ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2011 21:01
 

Σχόλια  

#2 Κωστας Τρυφωνος-Λεμεσος 27-12-2011 19:50
Η γυναίκα του καίσσαρα όχι μόνον πρέπει να είναι τίμια αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια, όπως πιστεύω και η Δικαιωσύνη. Όχι μόνον πρέπει να είναι δίκαιη και αμερόληπτη αλλά πρέπει να εμπνέει και στους πολίτες ότι είναι δίκαιη και αμερόληπτη.
Ο σάλος που προκάλεσε η περίπτωση του Γέροντος Εφραίμ εντός και εκτός Ελλάδος πρέπει να προβληματίσει όλα τα στελέχει του Θεσμού που λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ διότι οι τυχών ατυχείς ενέ ργειες κάποιου η κάποιων από τα μέλη τους πλήττουν ανεπανόρθωτα και τους λητουργούς και το λητούργημα τους και όχι μόνον. Πλήττεται και η αξιοπιστία ολόκληρης της χώρας.
Παράθεση
0 #1 ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 26-12-2011 20:42
Αναφέρει επίσης ότι δεν πρέπει να μιλάμε γιατί δεν γνωρίζουμε την δικογραφία ....
γνωρίζουμε όμως ότι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία στο κράτος . αφού είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση μας. Όπως είναι και υπεύθυνη για την ατιμωρησία των πολιτικών όλα αυτά τα χρόνια . Λυπόμαστε για όλους τους δικαστικούς και ιδικά των εισαγγελέων
Παράθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου