Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κύπρος – γεωτρήσεις: Τα… «μαζεύει» η Πραξούλα Αντωνιάδου;

Κύπρος – γεωτρήσεις: Τα… «μαζεύει» η Πραξούλα Αντωνιάδου;
23/11/2011 13:12 | Κατηγορίες: Ενέργεια & Οικονομία Αποστολή με email | Print PDF
Η υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου, δήλωσε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών γεωτρήσεων στο οικόπεδο «Αφροδίτη» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Οι προσδοκίες και οι πιθανότητες, ανέφερε, η υπουργός, είναι μεγάλες και μπορεί να αλλάξουν ριζικά το μέλλον και την προοπτική της νήσου. Επισημαίνοντας ότι τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, τόνισε ότι στο βαθμό στον οποίο θα μετατραπεί σε βεβαιότητα η ύπαρξη κοιτασμάτων, ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται ήδη να μετάσχουν και σε παρεμφερείς τομείς σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας.

Σε σχέση με το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, η υπουργός Εμπορίου είπε ότι η προετοιμασία των εγγράφων θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου και σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα.

Μια πρώτη παρατήρηση που θα μπορούσε να γίνει είναι ότι η υπουργός, η οποία υπενθυμίζεται ότι προκάλεσε σάλο λόγω της σύγκρουσής της με τον υπεύθυνο ανώτατο κρατικό υπάλληλο της Κύπρου για τα θέματα ενέργειας, Σόλωνα Κασσίνη, με τις δηλώσεις αυτές επιχειρεί να αποδείξει επικοινωνιακά ότι αυτή κάνει κουμάντο στον εν λόγω τομέα και όχι ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος Κασίνης.

Επίσης, με τον τόνο «προσδοκίας» που έδωσε στις δηλώσεις της, επιχειρεί να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα της η οποία έχει πληγεί καθοριστικά από τις αποκαλύψεις περί βράβευσής της από τον Ερντογάν για τις απόψεις της περί… συνεκμετάλλευσης -επί της ουσίας- του κυπριακού πλούτου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο με την Τουρκία, στο πλαίσιο μιας φοβερής και τρομερής ενεργειακής συμμαχίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου