Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ

Φτιάχνω κεραλοιφή

Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές, όμως από μόνο του δε διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες. Δρα σαν αδιαβροχοποιητής (όπως η βαζελίνη) και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την εξάτμιση της υγρασίας του δέρματος. 

Όταν όμως συνδυαστεί με ελαιόλαδο, δημιουργείται η φημισμένη κηραλοιφή, η οποία είναι ότι πιο αγνό και ωφέλιμο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας.

Είναι η πιο απλή αλοιφή που θα φτιάξετε ποτέ και ίσως αυτή από την οποία θα ξεκινήσετε τη "σταδιοδρομία" σας, ως ερασιτέχνες κοσμετολόγοι. Για εμένα προσωπικά η κηραλοιφή πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ανεξαιρέτως και να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση, αντί των αλοιφών του εμπορίου. Από την απλή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από επιπλεγμένες δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα και μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, είναι πολύ ευεργετική, πανεύκολη στη παρασκευή της και κοστίζει ελάχιστα χρήματα. Ακόμα κάθεστε;

Η βασική συνταγή έχει ως εξής:
1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι.
Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πάντα σε bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
Ούτε χτύπημα, ούτε θερμόμετρα, ούτε γαλακτωματοποιητές, ούτε τίποτα άλλο περίπλοκο.

Πρώτες ύλες
Μελισσοκέρι θα βρείτε στα καταστήματα συσκευασμένο σε μορφή κόκκων ή σταγόνων. Δε σας το συνιστώ. Αυτή μορφή συνηθως δεν είναι καθαρή και περιέχει παραφίνη. Το ιδανικό είναι να βρείτε έναν έμπιστο μελισσοκόμο και να προμηθεύεστε το μελισσοκέρι σας από αυτόν. Θα καταλάβετε τη διαφορά των δύο τύπων κεριού με μια "μυτιά". Το αγνό μελισσοκέρι μυρίζει μέλι, το τυποποιημένο μυρίζει κερί. Χρησιμοποιείτε πάντα βιολογικό, extra παρθένο ελαιόλαδο.

Βασική συνταγή  και παραλλαγές
Οι παραλλαγές είναι ατέλειωτες. Πολλοί χρησιμοποιούν σπαθόλαδο αντί για ελαιόλαδο, άλλοι προσθέτουν αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων, άλλοι κάνουν συνδυασμούς ελαίων και βουτύρων, άλλοι βάζουν μέλι και βιταμίνες μέσα και ούτω καθεξής. Η βασική συνταγή είναι αυτή που σας έδωσα παραπάνω. Ξεκινήστε με αυτήν και μετά πειραματίζεστε και με άλλα υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σας και το προορισμό της κηραλοιφής.


Προσοχή στις δοσολογίες. Αν βάλετε παραπάνω ελαιόλαδο θα πάρετε αλοιφή με πιο λεπτή υφή, αλλά θα αφήνει έντονη λιπαρότητα στο δέρμα. Αν βάλετε παραπάνω κερί, θα γίνει πολύ συμπαγής και θα είναι δύσκολη στην εφαρμογή. Κυκλοφορούν πολλές "βασικές" συνταγές, άλλες με 3 κουταλιές μελισσοκέρι, που κάνουν τη κηραλοιφή τούβλο και πρακτικά αδύνατο να απλωθεί στο δέρμα, άλλες με 100-150ml ελαιόλαδο, που τη κάνουν λίγο πιο πηχτή από το σκέτο ελαιόλαδο. Μη μπείτε στο κόπο να τις δοκιμάσετε. Τις δοκίμασα εγώ όλες και τις πέταξα κατευθείαν στα σκουπίδια.

Σημειώσεις
Το προϊόν σας έχει διάρκεια ζωής περίπου 3 μήνες, αν το αποθηκεύσετε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο να ξέρετε πως δεν ενδείκνυται τόσο για λιπαρές επιδερμίδες, μιας και από τη φύση της είναι μια λιπαρή κρέμα.
Αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε σε βρέφη αποφύγετε να προσθέσετε αιθέρια έλαια.
Λίγη βιταμίνη Ε είναι πάντα επιθυμητή, για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και για τη "παράταση" ζωής που δίνει στο προϊόν.
Τη βρήκα στο internet (σε ελληνικό e-shop) μέχρι και 19,90€ για ένα βαζάκι των 40 ml... Το κόστος να τη φτιάξετε στο σπίτι, δεν υπερβαίνει το 0,5-1€


Διαβάστε ακόμη: Φτιάχνω

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό Έθνος!

Την ώρα που πολλά δυτικά μέσα παρουσιάζουν την Τουρκία ως ενισχυμένη από τις πρόσφατες εξελίξεις, η εφημερίδα Πράβδα επανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ενα παλαιότερο προφητικό -όπως αποδεικνύεται- άρθρο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Για τις περισσότερες χώρες φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Για την Τουρκία;
Ο αρθρογράφος της ρωσικής εφημερίδας στις αρχές του 2012 επιχείρησε μια πρόβλεψη για διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και για την Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγα είναι τα «ψωμιά» της Τουρκικής Δημοκρατίας που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς τα νεοθωμανικά σχέδια των Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.
«Αυτός ο χρόνος θα φέρει την Τουρκία στον τελευταίο της πόλεμο. Στην κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται ο ισλαμιστής δημαγωγός Ερντογάν.
Θα σχηματίσει μία στενή συμμαχία με την Αίγυπτο και θα υποστηρίξει τους Σύρους, ισλαμιστές, σουνίτες αντικαθεστωτικούς. Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να ενδυθεί το μανδύα του 'νέου σουλτάνου' και θα εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, την Ελλάδα και την Κύπρο, τραβώντας την Τουρκία σε ένα πόλεμο που δεν θα κερδίσει.
Μέχρι το τέλος του 2013, η Τουρκία θα έχει ριφθεί στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας, θα είναι ένα νεκρό έθνος», καταλήγει το δημοσίευμα. newsbomb.gr

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Με απειλεί η Τρόικα!

22

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του pentapostagma.gr: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!


kiprou5
Απειλές καταγγέλει οτι δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου από την Τρόικα μετά την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη με το αίτημα του προσωρινού απαγορευτικού διάταγματος διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και πάγωσε μέχρι τις 5/4/2013 την διαγραφή των μετοχών.
Σε δηλώσεις του στο Real.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είπε χαρακτηριστικά:
«Μας απειλεί η τρόικα πως εάν δεν αποσύρω την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για το διάταγμα, τότε θα κλείσει και τις δύο τράπεζες της Κύπρου».
 The Best 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!


22

Αναρτήθηκε από ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ on 3/28/2013 11:52:00 μ.μ.. Filed under εκκλησία, Κύπρος, ροή, Σας Ενδιαφέρει . Παρακολούθησε όλα τα σχόλια της ανάρτησης αυτής με RSS 2.0

3 σχόλια for �Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Με απειλεί η Τρόικα!�

  1. Η Εκκλησία της Κύπρου είναι Εθναρχεύουσα και ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος είναι ο Εθνάρχης και ας ακούοντε απο τους πολιτικούς ιδιαίτερα από το Ακελ οι παραφωνίες ότι η εκκλησία οφείλη να περιορίζετε στα θρησκευτικά της καθήκοντα.
    Είμαστε υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε η εκκλησία να αναλάβει σθεναρά αυτόν της τον ρόλο.
    Εύχομαι ο Αρχιεπίσκοπος με την βοήθεια του Θεού να φανεί αντάξιος των προκατόχων του.
  2. Ανώνυμος
    Alexandros Ammoxostianos
    Kirie Κώστας Τρύφωνος-Λεμεσός ethnarxis itan otan i patrida mas itan ipo katoxi... twra distixos i eftixos eimaste ipo imikatoxi...
    den ifistate ethnarxia apo to 1960...
    Eiparxei esto kai sta xartia ena ipotipodes kratos kai tpte allo...
    Oso gia ton nin arxiepiskopo den nomizw na eiste perifanos gia to sigkekrimeno arxiepiskopo pou mas dioika?
    Apotelei NTROPI tis eklisias mas kai distixos oi perisoteroi Ellines exoume elafrian kai epilextiki mnimi...
    NTROPH se osous akomi ipostirizoun tin ntropi tis eklisias mas...
  3. Αγαπητέ Αμμοχωστιανέ Στα ογδόντα χρόνια της ζωής μου δεν έχω κάτι το οποίο μπορεί να με κάνει να ντρέπομαι. Εσύ αν θέλεις να ντρέπεσε για την εκκλησία σου δικαίωμα σου. Η δική μου εκκλησία, η Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Κύπρου ήταν, είναι και θα είναι ΕΘΝΑΡΧΕΥΟΥΣΑ με Εθνάρχη τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο.
Σχολιάστε με το Facebook λογαριασμό σα


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/xrysostomos-kyprou.html#ixzz2P0sw7RVF

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ

Ελεύθεροι κατακτημένοι

2

Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του pentapostagma.gr: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε-δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστε. Γιατί μόνο αυτό γνωρίζει.

Alkinoos_1265 Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με:

Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε-δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστε. Γιατί μόνο αυτό γνωρίζει.

Γυρνάμε απότομα, για να αντικρίσουμε μια τρύπα στον καθρέφτη. Πού απουσιάζει το πρόσωπό μας; Το ξεχάσαμε σε μικρά, ταπεινά, εγκαταλελειμμένα σπίτια, στη σκόνη χαμηλών, πλίνθινων ερειπίων, στους τάφους αγράμματων, ακατέργαστα σοφών παππούδων. Εκεί αφήσαμε θαμμένες τις αληθινές καλημέρες, τη συγκίνηση των στίχων, την αλληλεγγύη των ανθρώπων και ότι πολύτιμο δεν μετριέται σε χρήμα. Έκτοτε, προχωρήσαμε στον «σύγχρονο κόσμο» απρόσωποι, γυμνοί, παλεύοντας να κρατήσουμε το νήμα της ύπαρξής μας άκοπο, μέσα σε εποχές δύσκολες, μέσα σε ένα τοπίο που δεν μας μοιάζει.

Γίναμε αρχοντοχωριάτες, επενδύοντας στα χειρότερα χαρακτηριστικά των δύο συνθετικών της λέξης. «Έχω γάμο», λέγαμε και στεκόμασταν καλοντυμένοι σε γκαζόν ξενοδοχείων, με φακελάκια στα χέρια, χωρίς αληθινή, από καρδιάς ευχή. «Και οι γάμοι μας, τα δροσερά στεφάνια και τα δάχτυλα, γίνουνται αινίγματα ανεξήγητα για την ψυχή μας». Ούτε αινίγματα, ούτε τίποτε. Όλα απαντημένα, όλα πεζά. Μεγάλα και άδεια. Απομείναμε αναίσθητοι μπροστά στο ιερό, ζώντας ένα γυαλιστερό, αντιαισθητικό, άχαρο, ανέραστο, ανίερο, ξοδεμένο παρόν. Χωρίς μνήμη, χωρίς όνειρο, διαζευγμένοι από το είναι μας.

Τα καλύτερα παιδιά μας τα πουλήσαμε. Τα αφήσαμε να σπαταλούν τη ζωή τους σε λογιστικά βιβλία, σε γραφεία εταιρειών, σε άψυχους λογαριασμούς. Τα κάναμε σκλάβους με τίτλους διευθυντικού στελέχους. Τα ταΐσαμε χρήματα, τα σπουδάσαμε χρήματα, τα μάθαμε να σκέφτονται χρήματα, να υπηρετούν χρήματα, να ονειρεύονται χρήματα, να παντρεύονται χρήματα, να γεννάνε χρήματα, να είναι χρήματα. Μιλούν άπταιστα τα χειρότερα Αγγλικά (αυτά της δουλειάς) και άθλια τα καλύτερα Ελληνικά (τα Κυπριακά). Όταν τα χρήματα λείψουν, από πού θα κρατηθούν;

Αντικαταστήσαμε το γλέντι στην πλατεία του χωριού με το σκυλάδικο. Τον έρωτα με το στριπτιζάδικο. Τα αναγκαία για την επιβίωση, με ένα τζιπ γεμάτο άχρηστα ψώνια. Τον ελεύθερο χρόνο με την υπερωρία. Κάναμε το παιγνίδι των παιδιών υπερπαραγωγή, σε πάρτι γενεθλίων κατά παραγγελία. Ξεχάσαμε ποια είναι τα βασικά συστατικά της ύπαρξής μας, ως ατόμων και ως κοινωνίας, αντικαθιστώντας τα με ότι μάς γυάλισε στη βιτρίνα. Γίναμε ότι μας έπεισε ο διαφημιστής, η τηλεόραση ή το περιοδικό να γίνουμε. Καταντήσαμε οπαδοί ομάδων, φανατικοί, με μαχαίρια και μίσος. Έφηβος, προτού σιχαθώ όλες τις ομάδες εξίσου, ήμουν με την Ομόνοια. Μια μέρα που έπαιζε με το ΑΠΟΕΛ, αρρώστησε ο τυμπανιστής των αντιπάλων. Ήρθαν στην άλλη κερκίδα και μου ζήτησαν να πάω στη δική τους, για να παίξω το τύμπανο. Πήγα ευχαρίστως.

Πέρασε ο καιρός, αλλάξαμε. Ξεχάσαμε. Χωριστήκαμε σε κόμματα και τα ψηφίσαμε τυφλά, διχαστήκαμε με τρόπο αταίριαστο στην ιστορία και την παράδοσή μας. Σε μια σταλιά τόπο, λέγαμε «οι άλλοι». Πήραμε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας και τα κάναμε αξιώματα.

Να πάει στο καλό τέτοιος εαυτός, να μην ξανάρθει. Καθόλου μην τον κλάψουμε, καθόλου μη μας λείψει. Στον αγύριστο!

Πέρασαν χρόνια. Το κορίτσι από τις Φιλιππίνες έκλαιγε κρυφά στο κρεβάτι του για το παιδί και τη μάνα που άφησε για να σερβίρει καφέ τον κύριο Πάμπο, που έγινε σερ, για να σιδερώνει τα ακριβά βρακιά της κυρίας Αντρούλλας, που έγινε μάνταμ. Η κοπέλα θα γυρίσει φτωχή στο Μπάγκιο Σίτι ή στη Μανίλα. Θα αγκαλιάσει τη μάνα της, θα φιλήσει το παιδί της. Εμείς, πού επιστρέφουμε;

Τι μένει όταν ο σερ και η μάνταμ, έκπληκτοι, χάνουν το αυτοκίνητο, την υπηρέτρια, το λούσο και το σπίτι τους; Τι κρατιέται αναλλοίωτο μέσα στον χρόνο, κάτω από την επιφάνεια που βουλιάζει; Πού ακριβώς βρίσκεται ανεξίτηλα χαραγμένος ο βαθύς Χαρακτήρας που μας επιτρέπει, όταν όλα αλλάζουν, να λέμε ακόμη «Εμείς»;

Μπορούμε σήμερα να αποφασίσουμε ξανά, ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί, ποιοι είμαστε. Τι είναι σημαντικό και τι όχι. Τι αξίζει να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους. Ποια λόγια αξίζει να πούμε προτού φύγουμε, πώς αξίζει να σταθούμε και απέναντι σε τι, προτού πεθάνουμε. Κι αυτό, μπορούμε να το κάνουμε, ακόμη και νηστικοί, άνεργοι και άστεγοι. Ήταν όμως αδύνατον να το κάνουμε χορτάτοι και υποταγμένοι, με έναν εαυτό-καταναλωτή, εξαρτημένο και ευχαριστημένο.

Μείναμε σε σκηνές, στο ύπαιθρο, για χρόνια. Χάσαμε για πάντα τα σπίτια, τα χωριά και τις ζωές μας. Περιμέναμε κάθε μέρα, για χρόνια, αγνοούμενους που δεν γύρισαν. Για δεκαετίες, ακούγαμε αεροπλάνο και στρέφαμε έντρομοι τα μάτια στον ουρανό. Χιαστί ταινίες στα παράθυρα, μη σπάσουν από τον βομβαρδισμό που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ξαναρχίσει. Τα παιδιά που έβγαλαν το σχολείο διαβάζοντας με το κερί στα αντίσκηνα, χειμώνες στη σειρά, βρίζονταν στην Ελλάδα από τους Ελλαδίτες, γιατί τους έτρωγαν τις θέσεις στα πανεπιστήμια. Η Μεγάλη Μαμά τίποτα δεν κατάλαβε. Κι ακόμη δεν καταλαβαίνει. Γιατί, μπορεί η Κύπρος να είναι ελληνική, όμως, πόσο λίγο κυπριακή είναι η Ελλάδα! Πόσο λίγο ελληνική είναι η Ελλάδα!

Επιτρέψαμε στους μικρούς πολιτικούς ενός αδύναμου και απροστάτευτου τόπου, να συμπεριφέρονται σαν άρχοντες αυτοκρατορίας. Να υπηρετούν κόμματα και τσέπες, σαν να μην υπάρχει απειλή, κίνδυνος και γκρεμός, σαν να είναι αδύνατον από τη μια μέρα στην άλλη να γίνουμε μπουκιά στο στόμα κροκοδείλων. Είδαμε τα τρυφερά, αγνά χαμόγελα των παιδιών του Απελευθερωτικού Αγώνα να χρησιμοποιούνται από βάρβαρους, απαίδευτους «πατριώτες» με ξυρισμένα κεφάλια, φαλακρούς «απ’ έξω κι από μέσα». Ζήσαμε την αδικία, την απώλεια, την εγκατάλειψη. Τα ξέρουμε όλα, τα είδαμε όλα, τα ζήσαμε όλα. Τώρα θα φοβηθούμε;

Όταν κλαίγαμε το ’74, κλαίγαμε για τα σπίτια μας. Σήμερα θα κλάψουμε για τις επαύλεις μας; Τότε, κλαίγαμε για το χωριό μας. Θα κλάψουμε σήμερα για την τράπεζα; Τότε, για τους τάφους των γονιών μας. Σήμερα για τα χρέη μας; Τότε, για τις ζωές μας. Σήμερα για τις δουλειές μας; Δεν νομίζω…

Η κοινωνία μας, αυτή η διαλυμένη, πιέζοντας ασταμάτητα την όποια επίσημη πολιτική ηγεσία, αλλά και πέρα απ’ αυτήν, θα αναπτύξει μηχανισμούς στήριξης των ανέργων, θα φροντίσει τα παιδιά της. Όχι από ελεημοσύνη. Από αλληλεγγύη. Και με τη γνώση πως, αν ο διπλανός δεν ζει καλά, κανείς δεν ζει καλά. Γιατί, ότι ποτέ μας κράτησε σ’ αυτόν τον τόπο, ήταν ένας ιδιόμορφος, ποιητικός, παράλογα ωραίος κοινωνικός ιστός, που αυτοπροστατεύεται και που μας προστατεύει. Αυτός είναι που ανάγκασε τους βουλευτές να πουν, για μια έστω στιγμή, «Όχι».

Το «Όχι» της Κυπριακής Βουλής, είναι σημαντικότερο απ’ ότι κάποιοι χαιρέκακοι μπορούν να υποψιαστούν. Κι ας επιστρέψει η Βουλή εκλιπαρώντας τους Τροϊκανούς, κι ας πέσει στα γόνατα, κι ας τους γλύψει τα πόδια, μετά. Κι ας χάσουμε περισσότερα. Γιατί, για μια στιγμή έστω, έμοιασε η Δημοκρατία να έχει νόημα, ένα νόημα ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες. Έμοιασαν, έστω και για μια στιγμή, οι εκπρόσωποι να εκπροσωπούν πράγματι. Η στιγμή καταγράφεται και μένει, δημιουργώντας προηγούμενο, παρά την όποια κατάληξη. Και το γεγονός πως το προηγούμενο δημιουργήθηκε από μισή μερίδα τόπο, αγαπητοί λογικοί λογιστές, το κάνει ακόμη σημαντικότερο. Τίποτα «δικό σας» δεν θα μείνει ποτέ στην Ιστορία, να σηματοδοτεί, να καθορίζει, ή έστω να θυμίζει κάτι υπαρξιακά σημαντικό. Αφήστε μας να το χαρούμε. Δεν μας προσφέρονται συχνά τέτοιες χαρές.

Αυτό το «Όχι», φαίνεται να είχε και χειροπιαστά αποτελέσματα: Εκτός από τη δυνατότητα μη φορολόγησης των μικροκαταθετών, εκτός από το χρονικό περιθώριο που έδωσε για τη νομοθετική ρύθμιση του περιορισμού των συναλλαγών και τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης, που μπορούν να παίξουν σημαντικά θετικό ρόλο στο μέλλον, έδωσε και τη δυνατότητα, έστω σπασμωδικά, έστω την τελευταία στιγμή, έστω με απογοητευτικό αποτέλεσμα, να μετρηθούν οι δυνάμεις και οι «φιλίες», τόσο της Κύπρου, όσο και της Ελλάδας. Βοήθησε να καθαρίσει το τοπίο, να τελειώσουμε με ψευδαισθήσεις, να καταλάβουμε ξανά το πόσο μόνοι είμαστε, το πόση ευθύνη έχουμε. Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε πως με ένα «Ναι» θα σώζαμε κάτι, ας πούμε τη Λαϊκή Τράπεζα ή την Κύπρου (αλήθεια, πόσο «δική μας» μπορεί να είναι μια τράπεζα;) και μαζί τις δουλειές, ή τους κόπους μιας ζωής που τους εμπιστευτήκαμε. Ξέρουμε καλά πως ότι έμεινε εκτεθειμένο (το γιατί είναι μια άλλη κουβέντα, που ελπίζω πως θα γίνει), ούτως ή άλλως, και με τα «Ναι» και με τα «Όχι», θα κατασπαραχθεί.

Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει “plan B”. Θα ήταν αδύνατον να έχει εκπονηθεί από ανθρώπους της γενιάς μου και της προηγούμενης, από ανθρώπους βουτηγμένους στην κατανάλωση, στο εφήμερο, στο συμφέρον, στο νεοπλουτισμό και στο τίποτε, μια πολιτική που να έχει βάθος και σοβαρότητα. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς δικλίδες ασφαλείας, χωρίς λογική, είπαν ενστικτωδώς “Όχι”. Έστω και για μια στιγμή. Ένα “Όχι” καταστροφικό και λυτρωτικό μαζί, που εσείς, αγαπητοί Ελλαδίτες μνημονιακοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με πρόσχημα το καλό μας, δεν θα πείτε ποτέ. Θα προτιμήσετε να καταστραφούμε εξίσου, λέγοντας “Ναι”.

Οι Κύπριοι προσφυγοποιούμαστε ξανά στην ίδια μας την πατρίδα. Χάνουμε ξανά τη ζωή όπως τη χτίσαμε, όπως νομίζουμε πως τη διαλέξαμε, όπως νομίσαμε πως μας ανήκει. Και φοβόμαστε. Είναι ανθρώπινο. Όμως, τι πραγματικά φοβόμαστε; Ότι θα πεινάσουμε; Πεινάσαμε και παλιότερα. Ότι θα κρυώσουμε; Κρυώσαμε χρόνια. Ότι θα μείνουμε μόνοι; Πάντα μόνοι ήμασταν. Ότι θα πονέσουμε; Από πόνο άλλο τίποτε… Ότι θα μας κατακτήσουν; Πάντα κατακτημένοι υπήρξαμε.

Θα τα καταφέρουμε, το ξέρουμε καλά! Γιατί, τελικά, δεν φοβόμαστε τίποτε. Γιατί, τελικά, το μόνο που φοβόμαστε, είναι το υποχρεωτικό κοίταγμα στον καθρέφτη. Το μόνο που μας φοβίζει, είναι το μόνο που πραγματικά έχουμε: το αληθινό μας πρόσωπο. Ας το ξεθάψουμε, ας το θυμηθούμε, ας το κοιτάξουμε. Ενώ όλοι, φίλοι και εχθροί, μας αγριοκοιτάζουν, ενώ η μάσκα μας πέφτει νεκρή, αυτό θα μας χαμογελάσει.





πηγή http://www.pemptousia.gr
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλικ εδώ


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/blog-post_4712.html#ixzz2OwtOa8pS

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νίκος Γεωργαντζάς

Ν.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:Από την Ν. Ζηλανδία στην Κύπρο,με χρήματα του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα!


Γεωργαντζάς.jpgΧαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά! Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Η απόστασις μεταξύ της Auckland στην Ν. Ζηλανδία και της Λευκωσίας στην Κύπρο είναι μεγάλη: γύρω στα 16.562 χιλιόμετρα ή 10.292 μίλια ή 8.943 ναυτικά περίπου μίλια. Όπως επίσης πολλά είναι και τα εργαλεία της χρηματιστικής που κατέθεσεν ο Έλλην Αρτέμιος Σώρρας στον Καναδά (http://www.artemis-sorras.com/), σε υπό κηδεμονίαν τραπεζικούς λογαριασμούς, που είναι ήδη κτήμα του ελληνικού μας λαού στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

Πως όμως μπορεί ο ελληνικός μας λαός να εξαναγκάσει τα πολιτικά σαπρόφυτα στις 2 (δύο) τούτες ελληνικές χώρες, ώστε να προβούν εις τον αρμόδιον θεσμικόν έλεγχον των προσφορών της χρηματιστικής του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα; Ελληνικά μάλλον δεν καταλαβαίνουν, μιάς και ελληνόφωνοι ξένοι φαίνεται πως είναι τα πολιτικά αυτά σαπρόφυτα.

Όπως όμως αποκαλύπτει ο Έλλην Αρτέμιος Σώρρας [1], αφού πρώτα δέχθηκαν την χρηματιστική του βοήθεια, κάποιοι από την Ν. Ζηλανδία, με την σειρά τους βοηθούν την Κύπρο [1][2]. Ήδη βρίσκονται στην Κύπρο άνθρωποι από την Ν. Ζηλανδία και τον οργανισμό Ε.N.D., μάταια ψάχνοντας να βρουν τους υπευθύνους της εκεί κυβερνήσεως, γιά να καταθέσουν τις νέες αυτές προσφορές της χρηματιστικής με αριθμούς πρωτοκόλλου. 

Δυστυχώς οι προδότες της Κύπρου εξακολουθούν να κρύβονται και από την νέαν αυτή προσφορά του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα. Πολεμούν όμως, μπας και τα καταφέρουν να κρεμάσουν την Κύπρο στο τσιγκέλι της τρόϊκας και του ΔΝΤ. 

Φαίνεται τελικά πως τα χρήματα του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα είναι χρήσιμα εΚτός του ελληνικού μας κόσμου. Όμως, τα ίδια ακριβώς χρήματα του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα, δεν είναι χρήσιμα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εΝτός δηλαδή των 2 (δύο) αυτών χωρών του ελληνικού μας έθους και έθνους. 

Ιστορικός δεν είμαι. Οι ιστορικοί όμως πρέπει να αναλύσουν τούτο το πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο: δηλαδή, ενώ τα εργαλεία της χρηματιστικής του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα είναι χρήσιμα εΚτός του ελληνικού μας κόσμου, πως γίνεται να είναι άχρηστα εΝτός του ελληνικού μας κόσμου; 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, καθώς η 'Guardian' χαρακτηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη ως έναν «νεκρό άνθρωπο που περπατάει» [3], ενώ ο εις την Κύπρον προεδρεύων της κομματοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου επιβεβαιώνει μία νέα συμφωνία, που προνοεί κούρεμα 30 τοις εκατό στις καταθέσεις άνω των 100,000 ευρώ, στην Τράπεζα Κύπρου [4]. Με αποφάσεις-όνειδος, που είναι προορισμένες να ανατραπούν γίνεται η «κηδεία»της Κύπρου στο Eurogroup [5]. 

Προσοχή στην φάκα! Όχι σε νέες εκλογές της κομματοκρατίας! 

Χωρίς πρώτα συλλογικά να 'κηδέψει' την κομματοκρατία ο ελληνικός λαός της Κύπρου, δεν πρόκειται να δούμε εκεί ελευθερία ή πραγματική δημοκρατία. Το ίδιο βέβαια ισχύει και γιά τον ελληνικό μας λαό στην Ελλάδα. 

Χωρίς την πολιτική τούτη μεταβολή, κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν λύνεται, ούτε μεσοπρόθεσμα ούτε μακροπρόθεσμα. Και το εθνικό νόμισμα εξακολουθεί βέβαια να αποτελεί μία απόλυτη προϋπόθεση γιά την αυτο-κυριαρχία και την πολιτική αυτο-θέσμιση κάθε χώρας. 

Μόνον μόνον του θα σωθεί τελικά το ελληνικόν μας έθος και έθνος. Αφού όμως πρώτα αυτο-οργανωθούμε ως ένα και μόνον ένα έθος και έθνος ελληνικόν, μέσα από την ελληνική συλλογικότητά μας, την ελληνική συλλογική μας πράξιν. 

Ο Έλλην Αρτέμιος Σώρρας και ο ελληνικός οργανισμός Ε.Ν.D. δεν είμαστε παρά ένα μικρό υπομόχλιο μέσα σε όλον τούτον τον απελευθερωτικόν αγώνα του ελληνικού μας έθους και έθνους. Στην πολιτική αφύπνιση, στο πολιτικό ξύπνημα του ελληνικού μας κόσμου είναι η πραγματική αξία όλων των εργαλείων της χρηματιστικής, που ήδη έχει καταθέσει υπέρ του ελληνικού μας λαού, και σε ομόλογα και σε μετρητά, ο Έλλην Αρτέμιος Σώρρας· εκεί είναι όλα τα λεφτά! 

Νυν υπέρ πάντων ο της ελευθέρας μας πατρίδος αγών!

Νίκος Γεωργαντζάς 
Aντιπρόεδρος 
Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου Ε.N.D. (End National Debt: http://ei-end.org/) 

[1] Εκπομπή 'Αφύπνισις', artFMradio (Κυριακή 24 Μαρτίου 2013) 
Με την Νεκταρία Γκινοσάτη, την Ελένα Χριστοφόρου και τον Νίκο Αμάραντο 
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» 
http://www.youtube.com/watch?v=W1GyE0GsHOI 
http://amfipolis.blogspot.com/2013/03/end_25.html 

[2] Διαδώστε το παντού! Παγκόσμια Βόμβα Αρτέμη Σώρρα! 
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2013/03/end_24.html 
http://epanastasi-gr.blogspot.com/2013/03/end_24.html 
http://narthix.blogspot.com/2013/03/end.html 
http://amfipolis.blogspot.com/2013/03/end_25.html 

[3] Guardian: «Dead man walking» ο Αναστασιάδης 
«Νεκρό άνθρωπο που περπατάει» χαρακτηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη η 'Guardian': 
http://www.alithia.com.cy/index.php/politikh/item/8535-guardian-dead-man-walking-ο-αναστασιάδης 

[4] Επιβεβαίωσε ο Ομήρου την συμφωνία στις Βρυξέλλες 
http://www.sigmalive.com/news/politics/36912 

[5] «Κηδεία» της Κύπρου στο Eurogroup 
http://www.defencenet.gr/defence/item/κηδεία-της-κύπρου-στο-eurogroup

SORRAS 3.jpg


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κύριε Γεωργάντζα,
    Παρακολουθώ την END εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, ίσως να είμαι και από τούς πρώτους που έγραφαν στο FORUM Εν τω μέτρω των γνώσεων μου στην νέα τεχνολογία προσθέτω στην ιστοσελίδα μου (www.cotryfonos.blogspot.com) ότι καταφέρω από τα δημοσιεύμενα, και μπορεί να θεωρούμαι φανατικός οπαδός της END. Όμως άρχισα να προβληματίζομαι διότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι μία οργάνωση που διαχειρίζεται τρις εκατομμύρια δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο η άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες διότι κρύβονται. 
    Μήπως το πρόβλημα ευρίσκεται στο ότι οι όροι της END είναι σκληρότεροι από αυτούς της ΤΡΌΙΚΑ?
    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΩΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ


Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Σόϊμπλε :Θα Αφήσουμε Τους Τούρκους Να Εισβάλλουν!


schauble1 Σόϊμπλε :Θα αφήσουμε τους Τούρκους να εισβάλλουν!

Ειδικά η στάση του κυρίου Σόιμπλε, ήταν… πώς να το πω, απαράδεκτη. Τουλάχιστον απαράδεκτη”. Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και γ.γ. της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δίνει το πρώτο στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΕΕ, ΔΝΤ και Κύπρου. Με ωμούς εκβιασμούς και απειλές ότι θα χυθεί αίμα…
Όταν ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, είδε ότι τα πράγματα “χοντραίνουν”, έβγαλε τον άσο από το μανίκι. “Αν συνεχίσουμε έτσι και λάβετε μια απόφαση για κούρεμα αυτού του ύψους, εγώ θα παραιτηθώ. Και, αν γίνει αυτό, πιστέψτε με, θα το μετανιώσετε”. Προς στιγμήν, επικράτησε παγωμάρα. Ήταν η ώρα για την αντεπίθεση των Ευρωπαίων. Άρχισε η -γνωστή πια για εμάς τους Έλληνες- μέθοδος του σοκ. Άρχισαν να διαρρέονται πληροφορίες για κούρεμα 60% στις καταθέσεις και, όλως τυχαίως, η Άγκυρα να απειλεί εμμέσως με νέα εισβολή. Τότε, το όπλο πήρε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και άρχισε τις έμμεσες απειλές για ΑΟΖ και αναβάθμιση των κατεχομένων. Κατά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως η μη σύναψη συμφωνίας είναι πιθανό να οδηγήσει την Κύπρο στο χάος. Άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από την Ευρωζώνη. “Σε αυτή την περίπτωση, η Κύπρος δεν θα μπορεί να ελπίζει στους πόρους από το φυσικό αέριο, καθώς η Τουρκία προβάλλει δίκαιες αξιώσεις. Σε μια όξυνση στην περιοχή, εμείς δεν θα είμαστε παρόντες. Ούτως ή άλλως, την ίδια ώρα, η τουρκική πλευρά της Κύπρου θα αναπτύσσεται και με τη βοήθεια της ΕΕ”. Στη συνέχεια άρχισαν οι πιέσεις. Και φτάσαμε στο 30% κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ… Πηγή της ΕΕ ανέφερε ότι με μεσολάβηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι επετεύχθη συμφωνία σε «συμβιβαστική» πρόταση για κούρεμα καταθέσεων ύψους 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου και «haircut» ύψους 4% για καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στις άλλες τράπεζες (εκτός της Λαϊκής). Περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι «αν η Κύπρος συμφωνήσει το Eurogroup θα συνεδριάσει μόνο για μια υπογραφή», αποκαλύπτοντας ότι η Λευκωσία δεν αποδέχεται τις απαιτήσεις που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές…itabloid.gr

Πηγή: 
www.MadatoForos.com