Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτός έχει το δικαίωμα να λέγεται Αείμνηστος
 

"Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε ...τηλέφωνο;(!)"



(Νικόλαος Πλαστήρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας με άνεργο αδερφό....) ΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ !! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ !!!!!

Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρ

ακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ - πιστός φίλος του - αναφέρει:
Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα "Πλαστήρας" όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα. Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.

Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος -έπασχε από φυματίωση - κι έμενε σ' ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ' αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».

Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα. Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω. σκάβω για να καλοτρώγω;».

Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό:
Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο κύριος πρωθυπουργός Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!»

Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα ρε θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.

Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει:
- Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω.
- Μα θα προσβληθεί.
- Δεν πειράζει. Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!

Το 1952, πρωθυπουργός ακόμη ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ.».

Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω:
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας, δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».

Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ - γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά - ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.
 από τo FB/ αντιγραφή

Οι Ομογενείς επιμένουν για την εξαγορά του χρέους Ελλάδας - Κύπρου

 Νέα συνέντευξη του δόκτορ Μανώλη Λαμπράκη Προέδρου της  End National Debt.

Για να ακούσετε την συνέντευξη πληκτρολογήστε την ιστοσελίδα
http://www.aorata-gegonota.blogspotgr/2012/09/600.html  

 

   

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΒΡΩΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ...!!


ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ...!!!

infognomonpolitics.blogspot.gr._ Μετά το χάρτη που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα The New York Times, στον οποίο εκτός από το κουρδικό κράτος στο Βόρειο Ιράκ-Νότιο Κουρδιστάν, που το παρουσίαζε ως ανεξάρτητο, είχε και ένα ευρύτατο κομμάτι της -σημερινής- τουρκικής επικράτειας με διαφορετικό χρώμα και την ένδειξη KURDISH REGION, έρχεται τώρα ο Οργανισμός EUROMINORITY να ταράξει τα νερά στην Άγκυρα, με έναν χάρτη του Κουρδιστάν, ο οποίος έχει διπλή έξοδο έξοδο στη θάλασσα παρακαλώ: Μία στη ΝΑ Μεσόγειο, μεταξύ Αλεξανδρέττας και Μερσίνας και μια στον Εύξεινο Πόντο, βόρεια της Τραπεζούνας, στην περιοχή των αρμενόφωνων μουσουλμάνων και των Λαζών.

Να σημειωθεί ότι ο χάρτης αυτός πωλείται ως πόστερ και μπορεί να τον αγοράσει όποιος θέλει να έχει μπροστά του το χάρτη των εξελίξεων της επόμενης δεκαετίας στην περιοχή μας.

Επίσης, ο χάρτης αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θερμόμετρο, για να μετρά κάθε στιγμή τα επόμενα χρόνια τον πυρετό και την ταχυπαλμία που θα καταλαμβάνει τους αξιωματούχους στην Άγκυρα κάθε φορά που οι Κούρδοι θα προχωρούν και προσεγγίζουν προς τα Άδανα, την Άγκυρα και την Τραπεζούντα!!!

stoxos.gr
Σε Τροχιά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους?


Pravda > "Oι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν την εξουσία στα χέρια τους..."
Posted: 29 Sep 2012 12:31 PM PDT
Άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της ”Pravda” προειδοποιούσε ήδη από τον Απρίλιο του 2011 πως η Αν. Μεσόγειος θα συγκλονιστεί από έναν πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.
Στην Ελλάδα, βάσει του σεναρίου, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, ενώ χιλιάδες από τους αλλοδαπούς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες θα εξεγείρονταν. Ακολούθως η Ελλάδα θα έβγαινε από την ευρωζώνη, εν μέσω ταραχών και βίας. Παρόμοια σενάρια επεξεργάζονται τόσο αμερικανικά think tanks όσο και στο Τελ Αβίβ, αλλά και σε πολλές πρωτεύουσες της ΕΕ.

Η χθεσινή συγκέντρωση αλλοδαπών φανατικών μουσουλμάνων στην Ομόνοια είναι μήπως προάγγελος αυτού που έρχεται; Τι θα γίνει σε έναν νέο Δεκέμβριο 2008, αν αυτή τη φορά βρεθεί ο ”δικός τους” ήρωας; Ένας Πακιστανός πχ Αλέξης; Τι θα γίνει αν μερικές χιλιάδες, από τα εκατομμύρια που μας κουβαλήθηκαν εδώ, γίνουν το ”ιδανικό” εργαλείο στα χέρια ξένων παραγόντων, που θα ήθελαν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα;
Κατάλαβαν οι πολυπολιτισμικοί κήνσορες (αφελείς; πράκτορες;) ότι με την λαθροεισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων καταστρέφεται σταδιακά ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας και τίθενται ζητήματα ασφαλείας;
Πρέπει να χτυπήσουν τα καμπανάκια του κινδύνου, μετά από τις χθεσινές καταστροφές στην Ομόνοια. Μέσα στο πλήθος των φανατισμένων μουσουλμάνων που κατέστρεφαν την περιουσία Ελλήνων πολιτών, προέβαλαν πλακάτ με συνθήματα γραμμένα στα αγγλικά. Τι έγραφαν; “Η Δημοκρατία και η Ελευθερία σε τροχιά θανάτου – Το Ισλάμ έρχεται…”
Πιθανότατα κάποιος θα αντιτείνει πως το σύνολο των μουσουλμάνων αλλοδαπών που ζούν στην Ελλάδα είναι φιλήσυχοι. Κι έτσι όμως, η αμφισβήτηση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας από μία μεγάλη ομάδα φανατικών θρησκόληπτων, που απολαμβάνουν της ασυλίας της αριστεράς αλλά και της κυβέρνησης, αποτελεί τη μεγάλη βόμβα, που θα σκάσει – είναι θέμα χρόνου.
Μια ψευτοπροοδευτική αριστερά και μια χρεοκοπημένη ελίτ των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων της χώρας χώρας, ανέχεται να γίνεται η Αθήνα Καμπούλ…
Μέχρι πότε;;;
http://www.triklopodia.com

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αρχίζουν πάλι οι απεργίες και οι συγκεντρώσεις σε πλατείες.  Και ακόμη μια φορά οι «αριστεροί» θα ρωτούν : Ποιοι είναι Έλληνες; 
Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας; Πως ορίζεται ο Έλληνας; 
Για να προλάβω όλα αυτά τα ανθελληνικά στοιχεία που θα προσπαθήσουν να καπηλευτούν το επερχόμενο λαϊκό κίνημα απαντώ:
ΈΛΛΗΝΕΣ είναι οι απόγονοι του Όμηρου, του Ησίοδου, του Ηροδότου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Θουκυδίδη, του Πλωτίνου, του Διόδωρου Σικελιώτη, του Πλουτάρχου, της Υπατίας, του Πρόκλου, του  Γεωργίου Πλήθων Γεμιστού, του Μιχαήλ Ψελλού, του Μιχαήλ Ατταλειάτη, του Ρήγα Φεραίου, του Κοραή, του Σολωμού, του Ζαμπέλιου, του Παπαρρηγόπουλου,  του Σάθα, του Παλαμά, του Καβάφη, του Καζαντζάκη, του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου.

ΈΛΛΗΝΕΣ είναι οι απόγονοι του Ασκληπιού, του Μαχάων, του Ιπποκράτη, του Γαληνού, του Χρύσιππου, του Αλέξανδρου του Τραλλιανού, του Ορειβάσιου, του Παύλου Αιγινήτη, του Παύλου Νίκαιας, του Παπανικολάου.
ΈΛΛΗΝΕΣ είναι οι απόγονοι του Λυκούργου, του Κλεισθένη, του Περικλή, του Ερμοκράτη, του Ισοκράτη, του Αρχύτα, του Καποδίστρια, του Ίων Δραγούμη,  του Χρυσοστόμου Σμύρνης, του Τάσσου Παπαδόπουλου.
ΈΛΛΗΝΕΣ είναι οι απόγονοι του Αχιλλέα, του Μιλτιάδη, του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Γέλων των Συρακουσών, του Γύλιππου, του Ξάνθιππου του Σπαρτιάτη, του Κίμων, του Επαμεινώνδα, του Φιλίππου του Β’, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Πύρρου, του Αντίγονου Γονατά, του Ιουλιανού, του Βελισάριου, του Ηράκλειου, του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου, του Αλέξιου Κομνηνού, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Σκυλογιάννη, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Μακρυγιάννη, του Παύλου Μελά, του Νικόλαου Πλαστήρα, του Χριστόδουλου Τσιγάντε, του Θρασύβουλου Τσακαλωτού διοικητή της ταξιαρχίας Ρίμινι.


ΈΛΛΗΝΕΣ είναι οι απόγονοι των Ομοίων του Λεωνίδα, των φαλαγγιτών του Αλέξανδρου, των Χαλκασπίδων του Περσέα της Μακεδονίας που έπεσαν μέχρις ενός στη μάχη της Πύδνας, των βουκελλάριων του Βελισάριου, των Κρητών τελευταίων υπερασπιστών της Πόλης, των πολεμιστών των επτά μεγάλων ξεσηκωμών των Ελλήνων κατά των Οθωμανών προ του ιερού 1821, των συναγωνιστών του Διάκου, των συναγωνιστών του Χρήστου Καψάλη,  των Μακεδονομάχων, των συναγωνιστών του δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου που έχασε τη ζωή του στο Μπιζάνι για την απελευθέρωση της Ηπείρου, των αγωνιστών στο έπος Κιλκίς-Λαχανά, των αντρών του Σεϊντάν Ασκέρ, των αγωνιστών αλλά ΚΑΙ των γυναικών της Ηπείρου στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, των ανδρών της ΕΛΔΥΚ το 1974.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ!
ΥΓ. Συγνώμη για όλους αυτούς που δε συμπεριέλαβα στη λίστα. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο μόνο με ονόματα!


Νίκος Τοπούζης-Ιστορικός Συγγραφέας


Μυστική Συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή

Μυστική Συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή την περασμένη εβδομάδα Εκτύπωση E-mail
29-09-2012 11:07:57
1
  ImageΜυστικό τετ-α-τετ πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, η συνάντηση έγινε στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Καραμανλής και Σαμαράς έχουν συνεχή επικοινωνία και συζητούν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Δεν ιδρύει κόμμα ο Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Όχι, δεν πρόκειται να ιδρύσω κόμμα» Εκτύπωση E-mail
29-09-2012 13:33:22
2
 ImageΤις πληροφορίες περί ίδρυσης κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ρόλος του βασιλικού θεσμού είναι υπεράνω κομμάτων, διαψεύδει με δηλώσεις του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο πρώην βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος.

«Όχι, δεν πρόκειται να ιδρύσω κόμμα» δηλώνει κατηγορηματικά, συμπληρώνοντας ότι ήταν και είναι υπερκομματικός.
Άλλωστε, όπως έχουν εκφράσει τόσο ο ίδιος ο Κωνσταντίνος όσο και οι γιοι του, «η βασιλεία ενώνει τον λαό, δεν τον χωρίζει».

Έχοντας ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό, η προσοχή του στρέφεται στην πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για εμπορική εκμετάλλευση του βασιλικού κτήματος, ενώ οι συνεργάτες του μεταφέρουν ένα κλίμα ενόχλησης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Τατόι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΛΩΝ - Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΕ, Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ, ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΛΥΡΑ ΤΟΥ , ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΘΡΑ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΝΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΥΣ. 



ΠΗΓΗ: ΑΠΟΛΛΩΝ - Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/09/blog-post_5497.html#ixzz27YBwgjAn

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Με εκλογές Σήμερα η Χρυσή Αυγή θα έβγαζε 20%


Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012


Κ. Καραμανλής: Αν γίνονταν σήμερα εκλογές η Χρυσή Αυγή θα έβγαζε 20%!

Αυτή τη δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο συζητήσεων, αντιδράσεων και τοποθετήσεων στην πολιτική ζωή του τόπου, φέρεται να έκανε σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, σε συνομιλία που είχε με φίλους του ο Κώστας Καραμανλής, προέβλεψε, ότι εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, η Χρυσή Αυγή θα έπαιρνε ποσοστό που θα άγγιζε το 20%!

Δικαιολόγησε μάλιστα την άποψή του για την Χρυσή Αυγή ο πρώην Πρωθυπουργός, λέγοντας: «Όσο υπάρχουν απελπισμένοι πολίτες και η κοινωνία υποφέρει, θα βρίσκει αποκούμπι στην Χρυσή Αυγή»!

newsbomb

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο κόμμα με αρχηγό τον γιο του βασιλιά, Παύλο;

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτεί σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα. Τέτοια περίπτωση είναι και οι πληροφορίες που μιλούν για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Μουσταΐρα στην ιστοσελίδα paratiritis-news.com οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα έγιναν σε διαδοχικές συναντήσεις το καλοκαίρι σε «βίλα μεγαλόσχημου», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης.


Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετείχαν προσωπικότητες του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως τη Χρυσή Αυγή.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο πρωτότοκος γιος του τέως, Παύλος, και έχει ζητηθεί γι’ αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν αρνηθεί ο Παύλος υπάρχει και η σκέψη να προταθεί η ηγεσία στον αδελφό του Νικόλαο.
Ποιος είναι ο λόγος της δημιουργίας ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια; Σύμφωνα με το άρθρο, το νέο κόμμα «θα καλύπτει το κενό αξιοπιστίας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και το έλλειμμα δημοκρατίας για το οποίο εγκαλείται η Χρυσή Αυγή». Όπως λέγεται τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει και μια φράση ενός εφοπλιστή που φέρεται να έλαβε μέρος στις συναντήσεις για το νέο κόμμα: «Δεν μπορεί κανείς, πια, να εμπιστευθεί άτομα που μόλις πιάσουν στο χέρι τους εξουσία πέφτουν να πλιατσικολογήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους! Τους σιχάθηκε ο κόσμος, δεν πάμε πουθενά με τέτοιους…».

 

Η END ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ END . ΚΥΡΙΑΚΗ (ΗΛΙΟΔΙΤΗ) 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT, ΚΗΦΙΣΙΑ 43, ΑΘΗΝΑ

3

Η END ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ END 
Ἕλληνες πολῖτες,

Ἐπειδὴ, προϊόντος τοῦ χρόνου, οἱ ἐπικυρίαρχοι καὶ ἐπιβήτορες τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ τῆς Ἑλλάδος, συνεχίζουν τὸ ἐγκληματικὸ καὶ καταστρεπτικὸ των ἔργο εἰς βᾶρος τῆς πατρίδος μας, 

 σᾶς καλοῦμε,

σὲ συνάντησι - συγκέντρωσι μὲ θὲμα τὴν Ἑλληνικὴ ὀργάνωσι E.N.D. (End National Debt =  Τελειῶστε τὸ ἐθνικὸ χρἐος),
  • τὶς δράσεις της καὶ τὴν πρόθεσὶν της νὰ βοηθήση τὴν πατρίδα μας, τὴν Ἑλλάδα,
  • τὴν ὕπαρξιν τῶν δύο "κηδεμονευτικῶν λογαριασμῶν" (custodial account) γιὰ λογαριασμὸ τῆς Ἑλλάδος (600 δις USD σὲ ὁμόλογα τῶν ΗΠΑ) καὶ γιὰ λογαριασμὸ τῆς Κύπρου (50 δις USD σὲ ὁμόλογα τῶν ΗΠΑ),
  • τὶς μελλοντικὲς της κινήσεις

Κυριακὴ (Ἡλιοδίτη ἡμέρα), 30-9-2012, 06:00 μ.μ.
στὸ ξενοδοχεῖο PRESIDENT, Κηφισίας 43, Ἀθῆνα


Εἴσοδος ἐλευθέρα


http://www.ellasneverdie.org/

Οἱ ἀποδείξεις γιὰ τὰ 600 δίς, θὰ ἀναδείξουν τυχὸν προδότες.

Με την ελπίδα φωλιασμένη στην καρδιά περιμένουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τα νέα από την END που προσφέρει τα 600 δις δολάρια αφ’ ενός για την εξυπηρέτηση του Ελληνικού εξωτερικού χρέους και αφ’ ετέρου για την εκκίνηση της ανάπτυξης. 
Παράλληλα διασπείρεται και η αμφιβολία μήπως “δεν πρόκειται για σοβαρή πρόταση, αλλά για ένα πυροτέχνημα”. Αυτά και άλλα αρνητικά διακινούνται από τα διάφορα παπαγαλάκια των “ισχυρών” μεταξύ άλλων και προς τους Βουλευτές της Βουλής, ώστε να κάμψουν την όποια αντίδραση όσων εξ αυτών κάνουν δεύτερες σκέψεις για την υπερψήφιση των επαχθών νέων μέτρων.
Ωστόσο, συζητείται μεταξύ “ανωτάτων τεχνοκρατών”, ότι, κρυφά από τους Βουλευτές, το θέμα των 600 δις χρησιμοποιήθηκε σε αντεγκλήσεις με την Τρόϊκα κυρίως για…προσωπικούς λόγους και ελάχιστα για την ανακούφιση των πολιτών.  
Δυστυχώς αυτό είναι το “Ελληνικό” πολιτικό σύστημα. Η δε αποσιώπιση των παραπάνω από τους Βουλευτές είναι εξαιρετικά ύποπτη.
Βεβαίως οι τελευταίοι, γνωρίζουν ότι αν τελικά υπάρχει και δεν γίνει αποδεκτή μία τέτοια σωτήρια προσφορά, αλλά αντίθετα προχωρήσουν σε ψήφιση του νέου επαχθούς πακέτου μέτρων των 11,9 δις,  τότε είναι βέβαιο ότι θα κατηγορηθούν ως σύγχρονοι “Εφιάλτες”, για εσχάτη προδοσία χωρίς ουδένα ελαφρυντικό!
Άρα τόσο για την πληροφόρηση των αμφισβητιών εκ του ευρέως  κοινού, όσο και για την πληροφόρηση των Βουλευτών, προτείνω στην END, να δώσει στην δημοσιότητα κάποια από τα αποδεικτικά κατάθεσης  των Αμερικανικών Ομολόγων αξίας 600 δις δολαρίων(και επί πλέον 50 δις δολάρια για την Κύπρο) σε consorsium Καναδικών  Τραπεζών ή της σύμβασης με την κηδεμονεύουσα Τράπεζα, καθώς και μερική από την τυχόν αλληλογραφία με την Ελληνική Κυβέρνηση ή στελέχη της. 
Σημειωτέον ότι η προσποίηση άγνοιας, πέραν των κεντρικών ΜΜΕ, εξυπηρετεί και πολλούς από τους  Βουλευτές αφού οι  προϋποθέσεις αποδέσμευσης των ομολόγων προς την Ελληνική Πολιτεία θίγουν το βόλεμά τους στην Βουλευτική ή Κυβερνητική καρέκλα!
Ως μεθοδολογία η δημοσιοποίηση με φειδώ μερικών εκ των εγγράφων που αποδεικνύουν αφ’ ενός την εξαιρετική σοβαρότητα της πρότασης και αφ’ ετέρου την ύπαρξη του ποσού είναι επιβεβλημένη, αφού θα σπάσει την “Ομερτά” των Ελληνικών κεντρικών ΜΜΕ ώστε να περιορίσει την κατευθυνόμενη αμφισβήτηση, να δώσει βάσιμη ελπίδα στους Έλληνες και να θέσει Κυβέρνηση και Βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους. 
Άλλωστε, είναι βέβαιο, ότι πάσα Ελληνίδα και πας Έλλην διαθέτων μέση αφυπνισμένη λογική, μπορεί να αντιληφθεί από που και με ποια νόμιμη διαδικασία είναι δυνατόν να προήλθε το ποσό και άρα υπάρχει.



Ένωση Μουσουλμάνων: "Δεν συμμετείχαμε στη διαδήλωση" Εκτύπωση E-mail
24-09-2012 14:25:16
2
  ImageΑντίθετη η Ένωση Μουσουλμάνων στη συγκέντρωση και πορεία που προγραμμάτισαν χθες οι Πακιστανοί μουσουλμάνοι που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «Δεν διαλέξαμε να διαδηλώσουμε καθώς δεν θεωρούμε ότι είναι ο κατάλληλος τρόπος αντίδρασης και δε θα έφερνε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Επισημαίνεται ότι: «Έγινε μία διαδήλωση που καλούσαν Πακιστανικά σωματεία στην Ομόνοια και εμείς μαζί με όλη την Αραβική κοινότητα της Αθήνας δεν είχαμε συμμετοχή μαζί τους για τους λόγους που προαναφέραμε. Με μεγάλη μας λύπη είδαμε τα βίαια επεισόδια που δεν τιμούν κανέναν και τα καταδικάζουμε με μεγάλη ένταση. Η βία δεν οδηγεί σε καμία λύση, μόνο δημιουργεί προβλήματα και αναστατώνει τον μέσο πολίτη που ζει ούτως ή άλλως δύσκολες μέρες».

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας από την πρώτη στιγμή που βγήκε η προσβλητική ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» καταδίκασε την ταινία και τις αιματηρές διαδηλώσεις καθώς και τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το θέμα της εξαγοράς του χρέους της Ελλάδας και της Κύπρου από πρωτοβουλία της ομογένειας παίρνει διαστάσεις πολύ σοβαρής κατάστασης.

 
Mεγάλη πρωτοβουλία της Ομογένειας για εξαγορά του ελληνικού χρέους! (vid) Εκτύπωση E-mail
21-09-2012 10:09:18

46
ImageΗ Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει και πάλι δράση για την εξάλειψη του χρέους της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία "End National Debt" υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει ήδη σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Η πρωτοβουλία "End National Debt" έχει συσταθεί κυρίως από ομογενείς της Αμερικής και πρόεδρος της είναι ο Μανώλης Λαμπράκης. Ο ίδιος μίλησε στο Tv Creta, και διευκρίνισε πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν μόνο υπό δύο αυστηρούς όρους.
Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και δεύτερον να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές. Ωστόσο, δε διευκρινίζει την αλλαγή του Συντάγματος που προτείνει, καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά πως αυτό είναι δουλειά των Συνταγματολόγων. "Αρκεί να υπάρχει ένα Σύνταγμα δικαιότερο για τον ελληνικό λαό", αναφέρει στη συνέχεια. Και συνεχίζει, διευκρινίζοντας πως η πρωτοβουλία δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες.
"Στις 7 Σεπτεμβρίου, πέντε μέρες πριν από την προθεσμία που είχαμε δώσει, ανοίχτηκαν δύο λογαριασμοί σε καναδικές τράπεζες. Κατετέθησαν 600 δις δολάρια για την Ελλάδα στον ένα λογαριασμό και 50 δις δολάρια για την Κύπρο. Οι δύο αυτοί λογαριασμοί είναι κηδεμονεύομενοι λογαριασμοί. Υπάρχει δηλαδή μια συμφωνία μεταξύ καταθετών με την Τράπεζα, η οποία μπορεί να τα αφήσει ελεύθερα αν συμβούν ορισμένα πράγματα", δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στην τηλεόραση TV Creta.
"Η εξαγορά του χρέους προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του δανεισθέντος, δηλαδή της κυβερνήσεως, διότι αλλάζει ο δανειστής. Είπαμε δηλαδή ότι θα εξαγοράσουμε το χρέος, ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε κάποιες πολιτικές αλλαγές με σκοπό την αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους", ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Λαμπράκης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κύπρο συνοδευόμενος από ομάδα ειδικών, μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Χριστόφια. Στην ίδια συνάντηση, συμμετείχε και η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως δήλωσε άλλωστε ο πρόεδρος του "End National Debt".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  </body> </html>

όχι, ρέεεεε,

με προσβέλνετε οικογενειακώς!

Ανθηροστόμου αν-οσίου



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τους συνεπήρε τ’ όραμα της λευτεριάς!

EOKA Heroes
Μ. Κουτσόφτας, Στ. Μαυρομμάτης, Α. Παναγίδης
21 Σεπτεμβρίου 1956
«Γιατί μαυρίζει ο ουρανός κι ας είναι καλοκαίρι
λες κι η αυγή κατάμαυρο χαπάρι θα μας φέρει.
Και να! Χτυπούνε πένθιμα κάθε χωριού καμπάνες
κλαίνε μαζί τρεις μάνες, μαζί των κι όλη η γη.
Κι είναι γλυκό το κλάμα τους, από χαρά λες κλαίνε
λόγια Σουλιώτου λένε στην πένθιμη σιγή.
Ποτέ δε θα πεθάνουνε, όσοι πεθάναν σήμερα.
Και της σκλαβιάς τα σίδερα θα σπάσουν κάποια μέρα
και θ’ ακουστούν ελεύθερα τραγούδια πέρα ως πέρα
στο ελληνικό νησί».
Έτσι τραγούδησε ο έφηβος ποιητής Ευαγόρας Παλληκαρίδης τη θυσία των τριών παλληκαριών, Μιχαήλ Κουτσόφτα, Ανδρέα Παναγίδη και Στέλιου Μαυρομμάτη, που στις 21 Σεπτεμβρίου του 1956 ανέβηκαν στο ικρίωμα της αγχόνης για χάρη μιας μεγάλης ιδέας.
Το 1956 ήταν μια χρονιά που θα μείνει στη θύμηση των απανταχού της γης Ελλήνων ως «η χρονιά της αγχόνης». Έστηνε αγχόνες ο κατακτητής, νομίζοντας πως θ’ αλυσοδέσει τον ήλιο. Εξουσία του το σίδερο κι η φωτιά. Δύναμή του μόνη, η πίκρα κι ο θάνατος…
Ποιο ήταν το αμάρτημα τούτων των παιδιών, ώστε να τους κόψουν τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής τους; Τι τους έφταιξαν τα τρία ανήλικα παιδιά του Ανδρέα Παναγίδη, που έχασαν τη θέρμη της πλατύστερνης αγκαλιάς του πατέρα και το γλυκό χαμόγελό του, που θα φώτιζε τη ζωή τους;
Απλώς αγάπησαν τούτη τη γη κι ήθελαν αυτοί και τα παιδιά τους να έχουν λεύτερο τον πλατύ ουρανό μας, λεύτερο το χώμα μας σαν αφέντες να το δρασκελούν, κι ακόμα πιότερο σεριάνιζαν τα όνειρά τους στη γαλάζια πατρίδα μας, την Ελλάδα. Για τούτη την αγάπη, με μια θεϊκή έξαρση, ξεπέρασαν το φόβο του θανάτου, υπερέβησαν τους εαυτούς τους και την αγάπη για τη ζωή, και πέρασαν στο Πάνθεον των Αθανάτων.
Οι δυο φίλοι Κουτσόφτας και Παναγίδης καταδικάστηκαν σε θάνατο, γιατί συμμετείχαν στις 16 Μαίου του 1956 σε επιχείρηση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, στην οποία σκοτώθηκε ένας Άγγλος στρατιώτης. Οι δυο λεβέντες του Παλαιομετόχου, φίλοι καρδιακοί, μας θυμίζουν τον Δάμωνα και τον Φιντία. Ο Κουτσόφτας θα μπορούσε να τρέξει και να γλυτώσει τη ζωή του, όταν τους καταδίωκαν οι Άγγλοι. Και όμως δεν το έκανε, έμεινε μαζί με το φίλο του, για να αποδειχθεί το « ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει».
Ο Ανδρέας Παναγίδης ήταν ο μόνος από τους ήρωες της αγχόνης που είχε παιδιά, τον Αριστείδη, τεσσάρων ετών, τη Δέσποινα, δύο και την Αυγή ενός έτους. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τον Άγγλο κυβερνήτη και τη βασίλισσα της Αγγλίας για απονομή χάριτος, οι Άγγλοι ανάλγητοι, προχώρησαν στο απαίσιο έργο τους.
Ο Στέλιος Μαυρομμάτης από το Λάρνακα της Λαπήθου, ξάδελφος του Ευαγόρα Παλληκαρίδη,φοίτησε στην Εμπορική Σχολή Σαμουήλ και ανέπτυξε πολυσχιδή δράση μέχρι τη σύλληψή του στις 15 Μαρτίου του 1956, όταν μαζί με δυο συναγωνιστές του πυροβόλησαν δυο Άγγλους στρατιώτες στην οδό Αγίου Παύλου στη Λευκωσία.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι οι επιστολές των μελλοθανάτων προς τις οικογένειές τους, που αποτελούν μνημεία εθνικής έξαρσης και βαθιάς πίστης στο Θεό. Ο Στέλιος Μαυρομμάτης σ’ ένα γράμμα του προς τον αδελφό του Κώστα, που βρισκόταν στα κρατητήρια, στον τελευταίο του αποχαιρετισμό, τονίζει :
«Θέλω να ξέρεις πως ο αδελφός σου πεθαίνει με το χαμόγελο στα χείλη, γιατί ο Θεός τον αξίωσε να φθάσει μέχρι τέλους, χωρίς ποτέ να καμφθεί ή να λιποψυχήσει.Γι’ αυτό πρέπει να’σαι κι εσύ περήφανος για μένα».
Ο άλλος ήρωας που μαζί με τον Μαυρομμάτη και τον Παναγίδη απαγχονίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου του 1956, ο Μιχαήλ Κουτσόφτας, γράφει στον αδελφό του:
«Έχομε μονάχα τις ελπίδες μας στον Μεγάλο Θεό μας. Κι εσείς, αδελφέ, έχετε θάρρος και ψυχραιμία.Αν είναι να πεθάνουμε για την πατρίδα, Θεία είναι η δάφνη. Μια φορά κανείς πεθαίνει».
Σε γράμμα του προς τη μητέρα του, ο Κουτσόφτας γράφει και τα ακόλουθα :
«Οι μόνες λέξεις που μπορούν ν’ ακούσουν απ’ τα χείλη μας οι δυνάστες είναι αυτές: Ελευθερία ή Θάνατος. Αυτές τις λέξεις τις μάθαν και αυτοί οι τοίχοι των φυλακών. Και αυτές ακόμη οι πέτρες των φυλακών το γνωρίζουν ότι είναι άδικο να κλειδώνονται αθώοι μέσα στα σίδερα με μόνη την κατηγορία ότι είναι Έλληνες της Κύπρου».
Στην τελευταία επιστολή του Ανδρέα Παναγίδη προς τη γυναίκα του και τα παιδιά του, ανεκτίμητη κληρονομιά γι’ αυτούς, αναφέρει και τα πιο κάτω :
«Λατρευτά μου παιδιά. Σας αφήνω για πάντα στην τόσην νεαρήν μου ηλικίαν. Στα 22 μου χρόνια, πεθαίνω, για χάριν μιας μεγάλης ιδέας. Κάποτε η Μάνα σας και οι θείοι σας θα σας αναπτύξουν γιατί εκτελέσθηκα. Σας εύχομαι, αγαπημένα μου παιδιά, να γίνετε καλοί άνθρωποι και καλοί Έλληνες Κύπριοι. Ακολουθήστε πάντα το δρόμο της Αρετής….Αλλά σας αφήνω ένα μεγάλο και τιμημένο όνομα».
Σήμερα, που οι νέοι μας μάταια βγαίνουν δυστυχώς σε αναζήτηση προτύπων, όλοι οι ήρωές μας του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. πρέπει να αποτελούν γι’ αυτούς τους οδοδείκτες, που θα τους μιλούν για την αρετή τους, για τη φιλοπατρία τους, για την τιμιότητα, για την πίστη τους στο Θεό, για την αγάπη τους τη θυσιαστική. Θα τους δείχνουν το χρέος τους προς τη σκλαβωμένη πατρίδα μας.
Αιωνία η μνήμη τους.
Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη
Φιλόλογος